Tuntikuvaukset

Täältä löydät tuntikuvaukset ryhmistämme. Haluamme tarjota kaikille ikäryhmille laadukasta ja tavoitteellista liikuntaa ja tämä edellyttää ohjaajalta vastuuntuntoa ja suunnitelmallisuutta. Ohjaajat voivat jakaa tunneiltaan kausisuunnitelmat kauden alussa. Toivomme, että perehdytte kausisuunnitelmiin huolella, sillä suunnitelmat sisältävät tärkeitä päiväyksiä ja huomioita (mm. loma-ajat sekä ne tunnit, jolloin tarvitaan jotain erityisvarusteita kotoa mukaan). Pyrimme muistuttamaan tärkeistä ja ajankohtaisista asioista myös etusivulla sekä tunneillamme.

Taaperojumppa

 

Venytä, venytä,

jousta, jousta.

Kyykkyyn mene

ja yritä nousta.

Heiluta peppua

ja nosta jalkaa.

Siitä se taaperojumppa

alkaa!

 

Taaperojumppa on 1-3-vuotiaiden lasten ja aikuisten yhteinen jumppa, jossa koetaan yhdessä liikunnan riemua leikin kautta.

Jumppa kestää 45 min ja sisältää paljon musiikkia, liikuntaleikkejä, loruttelua ja erilaisiin välineisiin tutustumista (mm.pallot, hernepussit). Tunneilla leikitellään ja temppuillaan yhdessä, puretaan energiaa, harjoitellaan liikkumistaitoja(mm.kiipeäminen,laukkaaminen, hyppääminen) tasapainotaitoja(mm.pysähtyminen, työntäminen) sekä käsittelytaitoja (mm.heittäminen, vierittäminen).

 

Tunneilla on paljon toistoa ja tuntien sisältöön vaikuttaa paljon myös taaperoiden mielenkiinnon kohteet. Tunnin teemat koostuvat mm.temppuradoista, palloilusta ja musiikkiliikunnasta.

 

Lapsen kanssa taaperojumpassa olevan aikuisen rooli on näyttää mallia, kannustaa ja ohjata olemalla aktiivisesti mukana jumpassa. Tunnille on hyvä pukeutua rentoihin, liikuntaan sopiviin vaatteisiin. Mukaan kannattaa pakata myös vesipullo sekä jumppatossut. 

Liikuntaleikkikoulu


Liikuntaleikkikoulusta yhteistä iloa koko perheelle! Liikuntaleikkikoulu on 3-6 -vuotiaiden lasten monipuolisen liikunnan ohjelma, jossa liikkumisen ilo yhdistyy tärkeiden liikunnallisten perustaitojen harjaannuttamiseen.

Liikuntaleikkikoulussa opitaan kehon hallintaa, perusliikkeitä ja ryhmässä toimimista sekä koetaan oivaltamisen ja onnistumisen elämyksiä.

Liikuntaleikkikoulun ohjaajana toimii aina 18 vuotta täyttänyt, Liikuntaleikkikoulu -ohjaajakoulutuksen käynyt ohjaaja.

Liikuntaleikkikoulun tunneille varusteiksi käyvät mitkä tahansa mukavat sisäliikuntavaatteet ja paljaat jalat tai tossut. Vesipullo on hyvä ottaa mukaan harjoituksiin, pillimehut ja muut makeat juomat jätetään kotiin. Pitkät hiukset tulee olla kiinni turvallisuussyistä ja kellot sekä korut kannattaa jättää kotiin. Huolehdithan, että lapsesi on käynyt wc:ssä ennen
tunnin alkua.

Voimistelukoulu

 

Voimisteluseurojen voimistelukouluryhmissä lapset opettelevat liikkumisen perustaitoja leikkien. Voimistelukouluryhmiä järjestetään monenikäisille lapsille aina kolmesta kahteentoista ikävuoteen, ja mukaan voivat tulla sekä tytöt että pojat. Voimistelukoulussa liikkuminen on iloinen asia! Jokainen lapsi saa harjoitella omien taitojensa ja toiveidensa mukaisesti – oli tavoitteena sitten harrastaminen tai kilpailuihin tähtääminen.

 

Voimistelukoulun ohjaajat ovat käyneet Voimisteluliiton Jumppakoulu-koulutuksen, joka on osa ohjaaja- ja valmentajakoulutuksen I-tasoa. Ohjaaja hallitsee lasten ohjauksen perustaidot ja perusvoimistelun opettamisen vaiheet. Voimistelukoulussa lasta opastetaan ja kannustetaan liikkumaan sekä innostumaan voimistelusta.

 

Dancemix alle 10-v.

Tunnilla tanssitaan iloisesti lapsille sopivan musiikin tahtiin. Tunnin päätavoite on tanssin riemussa, mutta sen ohessa tavoite on kehittää myös lapsen motorisia perustaitoja, kuten tasapaino- ja liikkumistaitoja, sekä monipuolisesti tanssitaitoa ja liikkuvuutta. 

Pikku Gladiaattorit

 

Ryhmä, jossa 6-8-vuotiaat pojat kehittävät iänmukaisia liikunnan taitojaan monipuolisin harjoittein. Hiki nousee pintaan ja nauru ilmaan treeneissä, joissa tehdään juttuja voimistelusta ja parkourista. Tunneilla palloillaan ja pelmuillaan hyvässä porukassa! Jokaisella tunnilla on mukana aikuinen varmistamassa ryhmässä toimimisen onnistumisia sekä tukemassa nuoria ohjaajia. Samu ja Aleksi ovat yhdeksäsluokkalaisia upeita nuoria miehiä, joilla on itsellään hienoja muistoja Naikkareiden kuperkeikkakoulusta.